FacebookInstagramyouTube
Přihlášení  |  Registrace     •     

Naše články

Začalo 4. kolo podání žádostí o dotace PRV.

Patrik Vítek | 7.10.2024

Níže se zaměříme na několik inovativních produktů, které mohou zásadně zlepšit vaši produkci a přispět k udržitelnějšímu hospodaření.

AgBot od společnosti AgXeed: Autonomní řešení pro každodenní práce

Polní roboty AgBot od společnosti AgXeed jsou autonomní robotické stroje, které vykonávají základní polní práce jako zpracování půdy či setí s menší mírou lidské asistence, než je obvyklé v běžné produkci. Oba nabízené typy jsou vybaveny pokročilými navigačními a bezpečnostními systémy, včetně pokročilého plánování práce což vede k vyšší efektivitě a udržitelnějšímu využívání zdrojů.

N-Senzor od společnosti Yara: Optimalizace hnojení dusíkem v reálném čase

N-Senzor od společnosti Yara je zavedené zařízení pro přesné dávkování dusíkatých hnojiv na základě reálných potřeb porostu. Senzor v reálném čase měří stav a potřebu dusíku přímo v porostu, tím zajistí efektivnější a udržitelnější hnojení, snižuje nadbytečné využití chemikálií a zvyšuje výnos.

ARA od společnosti EcoRobotics: Cílený zásah plevelů

Ultra přesný postřikovač ARA využívá kamerových systémů s rozeznáváním a vyhodnocováním obrazu. Díky přesnému zacílení trysky pouze na plevel je eliminována spotřeba přípravků na ochranu rostlin. Tento stroj je ideální pro všechny farmáře, kteří chtějí minimalizovat spotřebu chemických přípravků a chránit tak půdu a vodní zdroje.

Kamerové systémy pro cílenou aplikaci: Efektivní postřikování

Dat Ecopatch, Per Plant a Weed Seeker 2 jsou tři zástupci moderních kamerových systémů pro cílený postřik. Senzory detekují plevel a aplikují postřik pouze tam, kde je potřeba. To výrazně snižuje spotřebu herbicidů a zároveň chrání okolní plodiny.

Robocrop od společnosti Garford: Meziřádková plečka s autonomním naváděním

Osvědčené plečky s autonomním naváděním od známého britského výrobce Garford eliminují nutnost manuálního plečkování mezi řádky plodin, což zvyšuje efektivitu a produktivitu při mechanickém odstraňování plevelů.

RTK stanice a autopiloty od společnosti PTX Trimble: Léty prověřená kvalita

RTK stanice a autopiloty od PTx Trimble zajišťují centimetrovou přesnost při polních operacích. Tyto technologie nejen navádí váš stroj přesně ale zajišťují také automatické vypínání sekcí a variabilní aplikaci, což vede k vyšší efektivitě a úsporám.

Drony pro zemědělce: Oko na nebi pro precizní zemědělství

Moderní drony jsou stále populárnější mezi farmáři díky jejich schopnosti monitorovat stav polí z ptačí perspektivy. Drony vybavené multispektrálními kamerami a senzory mohou sbírat data o stavu plodin, vlhkosti půdy nebo výskytu plevelů. Díky tomu farmáři mohou rychle reagovat na problémy na poli a aplikovat hnojiva či pesticidy přesně tam, kde je to potřeba. Tento přístup nejenže šetří náklady, ale také snižuje dopad na životní prostředí.

Využijte PRV dotací

Dotace z PRV představují ideální příležitost financovat tyto inovativní technologie. Nezapomeňte podat žádost o dotace mezi 8. říjnem a koncem října, abyste mohli zefektivnit a modernizovat své zemědělství.
Výše uvedené možnosti investic do moderních technologií mohou zásadně zvýšit vaši efektivitu, snížit náklady a přispět k udržitelnějšímu hospodaření.

Nezapomeňte na blížící se termín PRV dotací a připravte své projekty včas. S přípravou projektů a výběru vhodné technologie vám ochotně pomůže celý tým společnosti Leading Farmers.

Více informací o dotačním programu naleznete přímo na stránkách MZE Info zde: https://mze.gov.cz/public/portal/mze/dotace/szp-pro-obdobi-2021-2027/aktuality/4-kolo-prijmu-zadosti-intervenci-rozvoje-venkova-ze-strategickeho-planu-spolecne-zemedelske-politiky-2023-2027




S D Í L E T   N A :
*
Potřebujete
poradit?
*
©2024, Leading Farmers CZ, a.s.
Tento web používá tracking cookies - více informací.